Tava Böreği


  Yine her zaman olduğu gibi başlayan bir haftasonu… Yataktan çıkıp, bir sigara içerek ne yesem diye düşünürken dolapta tava böreği yapmak için gereken bütün malzemelerin olduğunu farkediş… İlk olarak Ozan Vardal’dan yapımına tanık olduğum böreğin en güzel yanı yapmak için fırın gerekmemesi. İşte gereken malzemelerin listesi:

  1. Yufka
  2. Lor
  3. Maydonoz (taze soğan, sarımsak)
  4. Süt
  5. Yumurta
  6. Yağ
  7. Baharat (karabiber, pul biber, kekik vs.)

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Şimdi yapılışını anlatmak istiyorum. Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi yufkayı tavaya açın. Bir su bardağından az süt, bir yumurta ve bir çay bardağı yağı karışıtın. Sonra bu karışımı elinizle yufkaya sürün. Üstüne lor, maydonoz ve taze sarımsağı ekleyin. Baharatı da ekledikten sonra, ikinci bir yufkayı koparıp koparıp atarak ara katman yapın. Sıvı ve lorlu karışımı ekledikten sonra üstünü bir miktar yufkayla kapatıp kalan sıvı karışımı yayın.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Son olarak bir tarafı pişince, tencere kapağı yardımıyla böreği ters yüz edin.

kahvatlı_sofrası

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s