7. İzmir Go Turnuvası


Merhaba arkadaşlar;

       Uzun bir aradan sonra nihayet tekrar yazma fırsatı bulabildiğim için mutluyum. Geçtiğimiz hafta sonu, İzmir’de 7.si düzenlenen Go Turnuvası çok güzel bir bahane oldu açıkçası. 14-15 Temmuz tarihlerinde Rota Koleji‘nde düzenlenen turnuvada, bana göre, en dikkat çekici yenilik, oyuncuların seviyelerine göre kategorilere ayrılmasıydı. Seviye sınırları aşağıdaki gibi belirlenen gruplara, bir de anlamlı isimler takılmış.

X dan- 2k    =   toku shingo        =   Aydınlanma
3k – 7k          =    toku tenju          =   Uzun bir yaşam
8k – 12k        =   toku kyoukun  =   Hayat Dersi
13k – 17k      =   toku jinwa          =    Başarılı İnsan İlişkileri
18k – 30k     =    toku kouyuu    =    Güzel Arkadaşlıklar

        Yukarıdaki kategorilerde yer alan oyuncular kendi aralarında eşleştiler. Her kategoriden dereceye giren arkadaşlara güzel ödüller verildi (Sonuçlar için tıklayın). Özellikle Çeşme’de 2 gece tatil fikri kulağa çok hoş geliyor. Her ne kadar ödülleri turnuvaya katılan bütün oyunculara paylaştırması açısından bu grup sistemi güzel görünse de, her hangi bir kategorinin en tecrübesiz oyuncuları biraz sıkıntı yaşayabilir. Bunlardan bir tanesi ben olduğum için söylemiyorum tabi ki bunu 🙂 Benim için bu turnuva tam olarak bulunduğum kategorinin adını yaşattı; toku shingo (aydınlanma). Bütün maçlarımı kendimden güçlü oyuncularla oynayarak, zayıflıklarımı görme ve oyunu daha yakından tanıyabilme şansı yakaladım. Dan’lığa giden ince, uzun ve dolambaçlı yolda hatırı sayılır bir mesafe katettiğimi söyleyebilirim.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

       İzmir, Go oyunu açısından Türkiye’nin en aktif şehirlerinden biri.   Bu turnuvayı organize eden Goİzm derneği, kurulduğu günden beri gerek internetten gerekse haftalık buluşmalarda, hem yeni başlayanlara oyunu öğretiyor hem de oyunu bilenler için tecrübelerini paylaşma imkanı sunuyor. 6 senedir İzmir’de olmama rağmen sadece bir kez katıldığım haftalık buluşmalara bundan sonra elimden geldiğince katılmayı düşünüyorum. Ayrıca İyteGo olarak yaklaşık 10 kişiyle turnuvaya katılmamızda gözlerimi yaşartmadı değil. 5 sene önce 2 kişiyle başlayan topluluğun bu boyutlara ulaşması gayet sevindirici. Son olarak, bu güzel turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese buradan çok çok teşekkür ediyorum.

5 comments

  1. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The words in your
    content seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you
    know. The layout look great though! Hope you get the problem fixed soon.

    Many thanks

    • Probably, different monitor size and/or browser things cause the problem. I look the page from another PC, but everything seems fine. Is the problem occurs only in this page or other posts are the same. I’ll try to fix it, when I find the reason.

      Thank you

  2. I’ll right away snatch your rss feed as I can not find your
    email subscription link or newsletter service. Do you’ve any?
    Kindly let me know so that I may just subscribe.
    Thanks.

Yorum bırakın