Etimek Tatlısı


Son derece kolay ve lezzetli bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Bu tarifi annemden aldım. Fakat üstünde ufak değişiklerle kendime uyarladım. Umarım beğenirsiniz.

etimek tatlısı

Malzemeler:

Muhallebisi için:

    1. 1 su bardağı un
    2. 1 litre süt
    3. 100 gram tereyağ (yoksa margarin de olur)
    4. 1 paket şekerli vanilin (isteğe bağlı)
    5. Damla sakızı (isteğe bağlı)

Şerbet ve Süslemeler:

    1. 1.5 su bardağı su
    2. 1.5 su bardağı şeker
    3. Ceviz, badem, muz, kuş üzümü (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Yayvan bir kaba etimekleri tek sıra halinde dizin. Sonra 1.5 su bardağı şeker ve suyla şerbeti kaynatın. Şerbeti, etimeklerin hepsini ıslatacak şekilde dökün.

Dğer yandan bir tencereye tereyağını koyup eritin. Sonra 1 su bardağı unu ekleyip, biraz kavurun. 1 su bardağı şekeri de ilave ettikten sonra şekerin karamelleşmesini bekleyin. Azar azar sütü ilave edin ve karıştırın. Topaklanmaması ve kıvamlı olması için mikserle düşük devirde karıştırın. İlk fokurdamalar başladığında altını kapatın ve kuş üzümlerini ekleyin.

Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış etimeklerin üstüne döküp eşit bir şekilde yaydırın. Akabinde üstünü ceviz, badem ve muzla süsleyebilirsiniz. Ya da sadece kakao da serpebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza ve zevkinize kalmış. Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Reklamlar

6 comments

    • Nişastasız kızvamlı olması için çok karıştırmak gerekiyor ama ille nişasta olsun istiyosanız ekleyebilirsiniz tabi. Üstünü süslemek için krem-şanti kullanılabilir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s