Fırında Brokoli Kapama


Malzemeler:

  1. Yarım kilo brokoli
  2. 3 patates
  3. 2 havuç
  4. 2 avuç mantar
  5. 350 gram tavuk, dana ya da kuzu eti
  6. 1 adet yumurta
  7. 2 yemek kaşığı tereyağ
  8. 0.5 su bardağı un
  9. 2 su bardağı süt
  10. Tuz
  11. Karabiber
  12. Kekik
  13. 3 adet yufka
  14. Kaşar peyniri
  15. Sarımsak
  16. Çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:

Brokoli, havuç, et, patates ve mantarları kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra üzerini örtecek kadar su koyun. Yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın ve suyunu süzün. Daha sonra bu suyu pilav yapımı için kullanabilirsiniz. Başemal sos için tereyağında unu kavurduktan sonra azar azar sütü ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca haşlanmış harcın içine dökün. Tuz karabiber sarımsak ve kekiği de ilave ederek homojen bir karışım elde edin. 1 yumurtayı zeytinyağını ve bir miktar suyu çırparak karıştırın. Sonra yufkaları 4’e bölerek hazırladığınız karışımla ıslatın. Başemal soslu harcı yufkanın ortasına koyduktan sonra yufkayı kapatın ve önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne kalan zeytinyağlı karışımı sürdükten sonra kaşar peyniri rendesini serpin. 180 derecedeki fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

Reklamlar

2 comments

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s